Blogiarhiiv

teisipäev, 11. juuni 2013

Kiire Raha

 
 
 


Toora portsjon KORACH- Bamidbar (4.Moosese) 17-19

 


Ära näe vaeva rikkaks saamiseks, ära kuluta selleks oma mõistust: kui sa pöörad oma pilgu selle peale, siis ei ole seda enam, sest rikkus saab enesele tiivad otsekui kotkas ja lendab ära taeva poole. Õpetussõnad 23:4-5

 

Shabbat shalom, väga armastatud


Palju aastaid tagasi, kui me veetsime oma Sabati aastat, eemal teenistusest, juhtis Püha Vaim meid lühikeseks ajaks ühinema tervisetooteid levitava võrkturundus ettevõttega. Peale aastaid ainult teenimistöös olemist kõlas millegi muuga tegelemine põnevalt. See andis ka põgusa kokkupuute väga elava, noortest koosneva iisraellaste grupiga keda treeniti olema edukad nii eraelus kui ka majanduslikult. Selle ettevõtte koosolekud olid jõulisemad, enam täis energiat ja armastust, kui kõik teised kirikuteenistused milles olin kunagi osalenud. Suur osa koolitustest põhines Piibellikel edu põhimõtetel ning seal tsiteeriti isegi tekste Pühakirjast. Samas oli see kõik segatud New Ages-i ja okultismiga nagu "kundalini jooga" ja meelte kontrollimine. Me hoidsime end puhtana sellistest mõjutustest ja võtsime vastu vaid pakutava hea sel moel esimestest nädalatest "meteoriitidena" edasi arenedes. See andis võimaluse tihti laval esineda, tunnistada Sõnast ning laulda sadade ja tuhandete iisraellaste ees, jagades samal ajal ettevõttele vajalikku praktilist infot.


Paljud iisraellastest kellega tutvusime olid meist väga huvitatud ja me jagasime palju Jeshuast. Üks noor mees sai meie teenistuse kaudu päästetud ja vaimuga täidetud ning abiellus ühe meie endise meeskonnaliikmega. Teised on ikka veel otsimas ning "põrkuvad" vahetevahel meiega kokku, jälgides meie usku ja eluviisi kuigi lahkusime ettevõttest juba kaua aega tagasi.


Me jäime sellesse firmasse vähem kui aastaks. Kui meie Sabati aasta oli lõppemas sulges ja blokeeris YHVH kõik meie endise edu ja me ei saanud enam edasi areneda. Saime aru, et meile antud aeg oli otsas ning oli aeg "välja minna". Paljud meie sõpradest üle maailma, keda me olime värvanud, katsetasid selles ettevõttes rahalist edu saavutada ja järgisid meie eeskuju. Mõned olid edukad aga kellel see ei õnnestunud olid väga pettunud.


Hoides küll oma usu elavana ja olles veendunud, et seda tüüpi äri on YHVH õnnistus märkasin ma, et tõelise edu saavutamiseks on sellele vaja pühenduda kogu vaimu, hinge ja ihuga. Samuti panin tähele, et kui usklikud ühinevad seda sorti äriga ning ei ole ettevaatlikud võivad nad langeda New Age õpetusse ja okultismi ise seda märkamata. Sest paljud koolitused oli segu mõlemast nii Piibli õpetusest kui ka New Age-st.


Enamus inimestest keda me värbasime ühinesid kiusatuse pärast KIIRESTI rikastuda ja see oli suur oht! Inimesi koolitati sõpru leidma eesmärgiga neid kiiresti ettevõttesse värvata. See oli "finants-evangelismi" vorm. Tegelikult oli koolituste rõhuasetus sellel, et mitte kaotada ühtegi võimalust värbamiseks. See kõik oli inimesi ära kasutav!

 

 

 


Lõppude lõpuks oli see meie jaoks positiivne kogemus. Me õppisime mitmeid asju ning lõime palju sidemeid mis võib inimesi päästele tuua. AGA kõige tähtsam asi, mida õppisime oli see, et igasugune soov "kiire raha" järele tuleb valest allikast. Piibel hoiatab meid kiire rikastumise eest!


Kade mees tahab kiiresti saada rikkaks, aga ta ei tea, et temale tuleb kätte puudus. Õpetussõnad 28:22


YHVH tahab meid õnnistada aga kui Tema õnnistused tulevad ei kaasne sellega leina või kurbust vaid Tema õnnistus on seotud ustavuse ja õigusega.


See on Issanda õnnistus, mis teeb rikkaks, ja oma vaev ei lisa sellele midagi juurde. Õpetussõnad 10:22


Usun, et Shabati aastal teenistusest eemal olles juhtis YHVH meid selle ettevõtte juurde põhjusega, et saaksime kontakti veel ühe osaga Iisraeli ühiskonnast. Aga ka selleks, et õpiksime ära tundma seda sorti äris peituvaid ohte. Püha Vaim kasutab meie juhtimiseks tihti ebatraditsionaalseid viise. Palju aastaid tagasi me asutasime Texases, Dallase ühes raskeimas piirkonnas koguduse ja evangeelse teenistuse. Nimetasime selle "Deep Ellem"-ks. See oli koht täis disko-baare, neonatsiste, transvestiite, baikereid ja punk rokkareid. Jeshua juhtis meid seal ostma piletid halvimasse ööklubisse, et olla kaitsjaks ning Evangeeliumi kuulutajaks. Me oleme kutsutud maailmas elama aga mitte selle maailma osaks saama. Tihti tuleb meil inimesteni jõudmiseks minna isegi "põrguaukudesse".


Kui me kuuletusime YHVH-le ja osalesime selle võrkturundusettevõtte töös ei teadnud me, et paljud Evangeeliumi töötegijad ja isegi suured juhid on sellistesse asjadesse "lõksu jäänud". Ütlen "lõksu jäänud", sest me oleme aru saanud, et ei ole mingil moel võimalik olla ustav ja õige Teenistuses samal ajal püsides ettevõtetes mille põhimõtteks on "teiste värbamine". Pastor või juht, kellel on ligipääs nii ulatuslikule meili-listile nagu ka laiadele usklike ringkondadele, ei suuda säilitada puhast motivatsiooni kui ta laiendab oma äri oma enda inimeste värbamise kaudu. Nende ettevõtete missioon, olles maskeeritud "isikliku elatustaseme parandamisega", ei ole midagi muud kui püüdlused Mammonat koguda. Nagu saatan moondab ennast valguse ingliks nii on ka nende ettevõtetega. Kõik tundub ahvatlev, väga ligitõmbav, põnev, jõuline ja armastav aga tegelikult on see pimedus, suur pimedus!


Ja see ei ole ime, sest saatan ise moondab ennast valguse


ingliks. 2. Korintlastele 11:14


Meie viimase teenimisreisi ajal Limas, Ṕeruus pöördusid meie poole kaks meie õpilastest küsimusega küber võrgustiku turunduse äri kohta ( see tähendab, et seal puuduvad tooted, nii et sa müüd "õhku") .Üks minu poole pöördunutest on meie teenistusse kuuluv pastor. Ta tahtis kuulda minu arvamust selle kohta, kuna ta oli oma perekonna sääste sellesse ärisse investeerimas ning see põhjustas rohkem riidu kui miski muu. Tänu YHVH-le, et ma sain temaga jagada oma kogemusi, teadmisi milled omandasin YHVH-le kuuletudes ja ühinedes lühikesks ajaks võrkturundusega . Usun, et minu nõustamine sel teemal päästis ta oma Kõrge Kutsumise hävingust ning tema pere sõnuseletamatutest riidudest ja kannatustest.


Teda nõustades rääkis Yah (Jehoova) mulle "kiirest rahast". Ta näitas mulle selgelt, et iga kord kui tahame kiiresti rikkaks saada juhib meid mitte Jah(Jehoova) armastus vaid mammona armastus.


Mammona armastus toob meile väga palju kannatusi!


Jah, kõige kurja juur on rahaarmastus, sest raha ihaldades on mõnedki eksinud ära usust ja on ise endale valmistanud palju valu.1 Timoteose 6:10


Hiljem sain ma e-maili ühe teise uskliku, mu endise õpilase käest kes tahtis mulle sedasama äri pakkuda. Tänu Jah-le (Jehoovale) teadmine ja kogemus eest, et hoiatada teda igasuguse soovi eest "kiirelt rikastuda". Ma seletasin talle, et seda tüüpi äri on kõike ära kasutav ning rikub ära kõik suhted olles motiveeritud isekast huvist "värvata" nii paljusid kui võimalik. Jällegi on see juhitud mammona armastusest ja mitte Jehoova armastusest. Ta oli päris üllatunud sellest, mida ma rääkisin ning hoiatasin, et tuleb põgeneda seda tüüpi äride eest.

 


Ei küllastu iialgi rahast, kes armastab raha, ja tulust, kes armastab rikkust. Seegi on tühi töö! Koguja 5:9


Ta jagas minuga, et palju suuri, hästi tuntud pastoreid ja teenistuses olevaid inimesi on seotud sellega ning veavad sinna sisse ka oma inimesed. Paljud pastorid Brasiilias, suurte koguduste juhid on nendega ühinenud. Tegelikult on need pastorid nagu meiegi olime "meteoriidid" ettevõttes, kasutades ära võimaluse oma inimesi värvata. Lihtsad inimesed kellel pole laialdasi kontakte lõpetavad aga pettumusega ja mitmed lõpetavad pankrotiga.



Teine oht seisneb selles, et nende pastorite motivatsioon ei püsi puhtana kuna on rüvetatud mammona armastusest ja oma huvidest ning see tähendab iga teenistuse allkäiku. Tegelikult püüdlus "kiire rahalise lahanduse" järgi on allakäiguks paljude inimeste. Kõige selle juured on mammona armastuses ja hirmus ning on vastuolus Piibellike Põhimõtetega mis rõhutavad ustavust, hoolsust ja lojaalsust. Võrkturunduse marketingu firmad teevad kihutustööd, olles maskeerunud "koolituse" nime alla.

 


Võib olla, et sa oled kutsutud olema nende keskel "Kuningriigi Pärast", nagu meie olime. Aga enamus juhtudel on inimesed juhitud soovist "kiire raha" järele.

 


Ma nägin rasket õnnetust päikese all: säilitatud rikkus on omanikule enesele õnnetuseks. Koguja 5:12

 

Miks satuvad nii paljud pastorid ja juhid kiusatusse sellisest äritegevusest? Teenistuse rahalised vajadused on tohutud ja mitmed pastorid ning juhid üritades oma visiooni finatseerida on kannatanud isikliku ja perekondliku puuduse all.


Paljude Jumala inimeste asjatundmatus ja teadmatus Püha ja Õiglase Andmise suhtes ühenduses vale õpetusega rahaasjadest on teinud palju pastoreid ja teenijaid majanduslikult haigeks ja vigaseks.


Selle artikli eesmärgiks ei ole süüdistada kedagi neist pastoritest, juhtidest ja usklikest kes on langenud erinevas vormis võrkturundus- marketingi ohvriks. Selle artikli eesmärk on hoiatada kogu "kiire raha" saamise soovist ning tuua nad tagasi iidsele ustavuse, hoolsuse ja usalduse rajale mis toob HINGAMISE meie hingele.

 

Nõnda ütles Issand: Seisatage teedel ja vaadake,küsige muistsete radade kohta, missugune on hea tee, ja käige sellel, siis leiate oma hingele hingamispaiga. Jeremia 6:16a


Tervislikus äritegevuses ei ole midagi halba. YHVH on mind aastaid õpetanud kuidas olla äritegevuses arukas. Tegelikult ma usun, et veelgi enamatel usklikel ja teenijatel peaks olema oma äritegevus, et olla targad investorid ning sõltumatud oma töötajatest. Tema annab meile võime olla jõukad ja niikaua kui me taotleme Teda ja kuuletume Tema printsiipidele – siis antakse meile kõike seda pealekauba. (Matteuse 6:33)


Vaid tuleta meelde Issandat, oma Jumalat, et see on tema, kes annab sulle jõu varanduse soetamiseks, et kinnitada lepingut, mille ta vandudes tegi su vanematega, mis nüüd ongi teostunud! 5.Moosese 8:18


Meid on kutsutud olema pea aga mitte saba. Ma ei kahtle, et Püha Vaim saab meile kõigile anda loomingulisi äri ideid. Ma tean ka, et kui me oleme ustavad ja annetame õige motiiviga nagu "Austa Issandat" (Õpetussõnad 3:9,10) ja austa neid kes õpetavad meid Sõnaga(Galaatlatele 6:6-8), siis Tema avab meile imelised rahalised võimalused.


Enamus inimesi annavad kümnist ja ohvrit eesmärgiga näha kohest resultaati ning pettuvad kui see ei toimi!

 

YHVH kutsub meid maratonile mitte lühikesele sprindile


Ta kutsub meid olema ustavad väheses enne kui Ta saab meid õnnistada paljuga! Kui inimesed ei ole kohusetundlikud oma "väikestes töödes", miks peaks Ta usaldama meie kätte suuri rikkusi? Kui sa ei ole ustav kümnise andmises oma väikesest sissetulekust, miks peaks Ta sulle usaldama suure sissetuleku?

 


Kes on ustav pisimas, see on ustav ka paljus, ja kes on ülekohtune pisimas, see on ülekohtune ka paljus. Luuka 16:10


Asja põhiolemuseks on ustavus, hoolsus, kohusetunne ja puhas motivatsioon Tema Sõna tõotuste pärimiseks. Me vajame kannatlikkus ja pikka meelt, et olla terved nii vaimselt kui ka materjaalselt.


Et te ei jääks loiuks, vaid võtaksite eeskujuks neid, kes pärivad tõotused usu ja pika meele tõttu. Heebealastele 6:12


Mul ei ole kahtlust, et eluaegne ustavus ja õigsus andmise-saamise osas mis rajaneb puhtale austuse, usu ja armastuse motivatsioonile, saab alati tasutud.


Alandlikkuse ja Issanda kartuse tasu on rikkus, au ja elu. Õpetussõnaad 22:4


Aga saagem vabaks igasugusest muretsemisest rahaasjade pärast ja nagu sa kuuletud ning loodad Abba Shebashamayim (Taevase Isa) peale tea, et Tema annab meile palju rohkem kui isegi oskame paluda.

 

Aga Jumalale, kes meis tegutseva väega võib korda saata palju rohkem, kui oskame paluda või isegi mõelda,temale olgu kirkus koguduses ja Kristuses Jeesuses igavesest ajast igavesti kõigi sugupõlvedeni! Aamen. Efeslatele 3:20,21


Olgem siis rahul ja täis tänulikkust, sest Tema on hea ja Tema heldus kestab igavesti! Kui me ka oleme võlgu või otsime äritegevuse võimalust, on oluline olla rahul ja tänulik. Ainult sellises usu keskkonnas saame me näha imesid. Vahel on need silmapilksed imed ja vahel juhtuvad need protsessi käigus. Isegi kui sa oled võlgades, ole siiski ustav ja maksa võlad igakuise maksegraafiku alusel. Sa saad näha kuidas YHVH (Jehoova) on sulle toeks ja aitab kui sa teed õiget asja.


Võimsaks saab tema seeme maa peal,õiglaste sugu õnnistatakse. Vara ja rikkus on tema kojas ja tema õigus püsib ikka. Laulud 112:2,3


Lõpeta oma mõtetes haudumine kuidas kiiresti rikkaks saada. Ole ustav oma kümnisega ja annetamises, ole virk oma töös ja teenimises ja ühel päeval tagasi vaadates näed, et ustavus ja usinus toob alati kõige kõrgemat kasumit.

 

Laisk käsi toob vaesuse, aga virgad käed teevad rikkaks. Õpetussõnad 10:4
Sinu sõbrad ja mentorid Israelis


Piiskop Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman
"Siioni pärast ma ei vaiki " Jesaja 62:1

 

 

 

 

SUKKOT TOUR 2013 (Sukkoti Reis 2013)

 

Kontakt Kad-Esh MAP Ministeeriumid



E-mail: kad_esh_map@msn.com / www.kad-esh.org
USA: PO Box 15221, Newport News, VA, 23608
Iisrael: PO Box 4090, Eilat 88140
Telefon 972 523 781 553, Faks +972 8 633 0270

 

© piiskop dr Dominiquae Bierman 2013 - Luba on antud (ja me julgustame teid), et levitada neid kirjutisi. Sa võid kordustrükk aastal paberkandjal, saatke oma e-posti nimekirjad ja paneb need oma veebilehel. Sa ei tohi muuta kirjutistele ja teil tuleb hoida kõik autori kohta kirjutisi, mis sisaldab järgmist: Kad-Esh MAP ministeeriumid, http://www.kad-esh.org/. See autoriõiguse märge peab ka jääma. Kõigi teiste õigusi ja küsib sealhulgas kirjastamine, võtke kad_esh_map@msn.com

 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar