Blogiarhiiv

reede, 26. juuli 2013

Tarkuseseeriad #1

 
 
Sent: Friday, July 26, 2013 6:55 AM
Subject: Shabati Kiri
 

 

 Toora Portsjon EKEV: Dvarim ( 5.Moosese)  7:12-11:25

 

Issanda kartus on tarkuse algus ja Kõigepühama äratundmine on arukus. Õpetussõnad 9:10

 

Shabbat shalom armsad!

 

ALGUS on heebrea keeles RESHIT.  Näiteks Pühakirja esimene raamat- 1.Moosese raamat on heebrea keeles BERESHIT , mis tähendab "alguses, kõigepealt" ja tõepoolest algabki terve Piibel sõnadega  "Alguses lõi Elohim ( Jumala nimi mis tähendab Loojat) taeva ja maa." (1.Moosese 1:1)

 

Sõna RESHIT tuleb sõnast ROSH , mis tähendab PEA. Õppeasutuse pead nimetatakse PRINTSIPAAL või JUHATAJA. Rahvaste "pead" nimetatakse  peaministriks või heebre keeles ROSH HAMEMSHALA. Se tähandab, et rahvaste, õppeasutuse või misiganes asutuse Kõrgeim Autoriteet on ROSH , PEA.

 

Kui Jahve Sõna ütleb meile, et JHVH Kartus on RESHIT (ROSH) CHOCHMA või Tarkuse algus, siis see tähendab, et ei olegi midagi sellest tähtsamat. Sellega on tahetud õelda, et ilma JHVH Kartuseta ei ole Tarkust isegi olemas ja sellisel juhul  oleks see vaid teesklemine aga mitte Tõeline Asi! Jahve moodi Tarkus  on nii väeline, et see annab meile pika ea, rikkused, au ja varustab meid suurel hulgal AUTORITEEDIGA.

 

Tarkus annab targale rohkem kindlust kui kümme valitsejat linnas. Koguja 7:19

 

Pühakiri manitseb meid otsima Tarkust rohkem kui hõbedat ja kulda ning armastama teda (Tarkust) üle kõige.

 

Kui palju parem on hankida tarkust kui kulda, ja arukuse hankimine on hõbedast olulisem. Õpetussõnad16:16

 

Sest tarkus on parem kui pärlid ja ükski ihaldatav asi ei ole sellega võrdne.  Õpetussõnad8:11

Ütle tarkusele: „Sa oled mu õde!" ja hüüa arukust sugulaseks. Õpetussõnad 7:4

 

Need, kes otsivad ja on valmis maksma hinda tarkuse eest, saavad kõik muu pealekauba!

 

Et anda jõukust neile, kes mind armastavad, ja et täita nende varakambreid. Õpetussõnad8:21

 

Selle paremal käel on pikk iga ja vasakul käel rikkus ning au. Õpetussõnad3:16

 

 

Minu abiga valitsevad vürstid ja suursugused, kõik õiged kohtumõistjad. Õpetussõnad 8:16

 

 

Nii palju on rääkida  TARKUSEST ja temaga kaasnevast kasust, et üks kiri ei ole kindlasti piisav .  Kuid siiski piisav mõistmaks, et  KÕIK on loodud Elohim-i Tarkuse läbi!

 

Elohim (Issand) on tarkusega rajanud maa, arukusega valmistanud taeva. Õpetussõnad 3:19

 

Tarkuse leidmine ja selles käimine on nii tähtis, et see on elu ja surma küsimus. Me loeme Õpetussõnade 8 peatükist, mis kirjeldab Tarkust :

 

Aga kes ei taba mind, teeb kahju oma hingele; kõik, kes vihkavad mind, armastavad surma." Õpetussõnad 8:36

 

Mingem siis ja leidkem Tarkuse Allika , JHVH Kartuse, ilma millet tarkus ei ole kättesaadav.

 

MIS ON JHVH KARTUS ?

 

Ja ta ütles inimesele:„Vaata, Issanda kartus - see on tarkus, ja hoidumine kurjast on arukus!"  IIob 28:28

 

Ülatoodud kirjakohas me näeme, et JHVH Kartus ja TARKUS on üks ja sama asi. Kui me leiame JHVH Kartuse siis me leiame ka TARKUSE. Kuid kuidas me leiame JHVH Kartuse. Kus me selle leiame ?

 

Kõigepealt peame mõistma, et JHVH Kartus on VAIM. Ta hingas Jeshua ja kõigi nende peal, keda JHVH Pühakirjas võimsalt kasutas.

 

Ja tema peal hingab JHVH Vaim,tarkuse ja arukuse Vaim, nõu ja väe Vaim, JHVH tundmise ja kartuse Vaim..  Jesaja 11:2

 

KUIDAS ME SELLE SAAME?

 

JHVH Kartuse Vaimu, mis on seesama nagu TARKUS, saab Jumalikult määratud Autoriteetide poolt antud JUHISTE, SÕNAKUULELIKKUSE  ja VAIMSE ÜLEKANDE kaudu.  

 

AUSTA AUTORITEETE JA ELA!

 

SHMA=  JUHTNÖÖRIDE HOOLIKAS KUULAMINE NENDE PIDAMISE EESMÄRGIL.

 

Kui me kuulame ja kuuletume Jumalikele juhtnööridele , siis saame täidetud JHVH Kartuse ja Tarkusega

 

Mu poeg, pane tähele mu tarkust, pööra oma kõrv minu arusaamise poole,  Õpetussõnad 5:1

 

This particular issue is connected with honoring AUTHORITIES such as Father, Mother, Teachers of the Word, Pastors, Bishops and even government authorities. When we listen and obey those that are assigned to mentor us in life and ministry such as natural Parents or Spiritual Parents we obtain the Fear of YHVH and Wisdom.

 

 

 

 

Kuule, mu poeg, oma isa õpetust ja ära jäta tähele panemata  oma ema juhatust, Õpetussõnad 1:8

 

Children, obey your parents in the Lord, for this is right. Ephesians 6:1

 

Obey your leaders and submit to them, for they keep watch over your souls as those who will give an account. Let them do this with joy and not with grief, for this would be unprofitable for you. Hebrews 13:17

 

Iga hing alistugu valitsemas olevaile võimudele, sest ei ole võimu, mis ei oleks Jumala käest, olemasolevad on aga  Jumala seatud. Nõnda siis, kes paneb vastu võimule, paneb vastu Jumala antud korraldusele, vastupanijad aga tõmbavad enese peale nuhtluse. Ülemused ei ole ju hirmuks headele tegudele, vaid kurjadele. Roomlastele 13:1-3

 

Ainult siis, kui meil on alandllikud südamed, saame me autoriteetidest lugu pidada. Vaimulikult uhked inimesed ei suuda kellegile alluda. Neil on oma agenda (plaan) ja nad ei anna aru mitte kellegi ees. Need, kes ei võta kuulda oma jumalikult määratud autoriteetide juhtnööre on rumalad  käivad autuses.

 

Issanda kartus on tarkuse kool, aga enne au on alandus. Õpetussõnad 15:33

 

KES ON RUMAL?

 

Issanda kartus on tunnetuse algus, meeletud põlgavad tarkust ja õpetust. Õpetussõnad 1:7

Tänapäeval on trendikas halvustada  vanemate, pastorite või juhtide antud instruktsioone. See toob jätkuvalt endaga kaasa surma narkootikumide läbi, lubamatuid vahekordi, enesetappe ja muid sarnaseid olukordi! Esimene käsk tõotusega on 5-s käsk!

 

Sa pead austama oma isa ja ema, nõnda nagu Issand, su Jumal, sind on käskinud, et su päevi pikendataks ja et su käsi hästi käiks sellel maal, mille Issand, su Jumal, sulle annab!  5.Moosese 5:16

 

See trend on levinud ka Messia Ihus üle terve maailma. Enamus kristlasi suhtub liiga kergelt oma juhtide antud instruktsioonidesse. Autoriteedile allumist peetakse "orjuseks" ja paljud süüdistavad Püha Vaimu oma allumatuses pastoritele ja juhtidele. "Ma ei tunne juhtimist seda teha" on saanud peamiseks vabanduseks juhtide põlgamisele ja sulaselgele mässamisele. Nii on rumalus vohamas nende keskel, kes ennast "usklikeks" kutsuvad. Inimesed, kes ei allu Jumala seatud juhtidele, ei hakka kunagi käima JHVH kartuses või tarkuses.

 

 

 

Samuti on neil oht enneaegselt surra nii vaimulikult kui füüsiliselt. Neil ei saagi hästi minna, sest nad vihkavad tarkust ja juhatust.  Enamus neist "asuvad kaitsesse", kui vanemad või vaimsed juhid neid õpetavad, noomitvad või parandavad. Või siis ründavad nad vastu. Või üritavad " oma hinge paljusõnaliseslt välja valada".

 

 

 Albil pole head meelt arukusest, küll aga oma arvamuste avaldamisest. Õpetussõnad 18:2

 

Paljud neist vabandavad oma kahetsematut meelsust "kohutava lapsepõlve ja raske minevikuga".

Nad mõnulevad enesehaletsuses! Neil lihtsalt ei ole JHVH kartuse Vaimu enestes. Nad on lõbustanud teist vaimu ning saanud petetud justkui oleks see olnud Püha Vaim! See konkreetne probleem on väga levinud karismaatilistes ringkondades. Väidetavalt  on  paljusid " juhtinud Vaim ", et olla sõnakuulmatud Jahve, Tema juhtide ja Ta käskude suhtes. Ja seda kõike petliku "vabaduse" nime all.

 

RELIGIOON VÕI SÕNAKUULELIKKUS!

 

Issanda kartus on tarkuse algus; hea arusaamine on kõigil, kes teevad seda mööda; Tema kiitus kestab igavesti. Laul 111:10.

 

Kartus religiooni ja vaimse kuritarvitamise ees on sünnitanud mässumeelseid inimesi, kes ei kasva ega küündi millekski. Asja mõte on selles, et sõnakuulelikkus autoriteetidele ja juhenditele ei ole "religioon" ega "vaimne kuritarvitamine". See on tegelikult JHVH Kartuse alus ja põhimõte, mis toob TARKUSE eluks! Sellepärast on arusaadav, et ajaloo kõige esimene MAAVÄRIN toimus siis, kui leviit Korah mässas Moosese ja Aaroni autoriteedi vastu. Korahi jõuk pidas ennast  nendega võrdseks, sest ka nemad olid võitud!

 

 

 

Ja nad kogunesid Moosese ja Aaroni vastu ning ütlesid neile: „Nüüd on küllalt! Sest terve kogudus - nad kõik on pühad ja Issand on nende keskel! Mispärast tõstate siis teie endid Issanda koguduse üle?" 4.Moosese 16:3

 

Kas sa mõtled, et sinu juhid, pastor või piiskop  tõstavad  end üle sinu? Kas sa tunned ennast nendega "võrdsena" sest sa oled ka usklik ja võitud?  Siis oled sa end tõstunud väga jõhkra ärkamise ette, sest JHVH on korra Elohim!

 

"Aga kui Issand laseb sündida midagi erakorralist ja maa avab oma suu ja neelab nemad ja kõik, mis neil on, nõnda et nad lähevad elusalt alla hauda, siis te teate, et need inimesed on põlanud Issandat!" 4.Moosese 16:30

 

Maa neelas Korah-i ja need, kes teda järgisid, terve tema pere ja omandi!

 

Ja kui ta oli rääkinud kõik need sõnad, siis sündis, et nende all olev maa lõhkes ja maa avas oma suu ja neelas ära nemad ja nende kojad ja kõik inimesed, kes kuulusid Korahile, ja kogu varanduse. Nõnda läksid nemad ja kõik, mis neil oli, elusalt hauda ja maa kattis nad ning nad hävitati koguduse hulgast. 4.Moosese 16:31-33

 

Iga kord, kui sõdime vastu, teotame või eirame Jumala Seatud Autoriteete, võime end leida ebakindlas ja ohtlikult libedas kohtumõistmise paigas.

 

Olge kuulekad oma juhatajaile ja alistuge neile! Nemad ju valvavad teie hingede üle nagu need, kellel tuleb aru anda, et nad teeksid seda tööd rõõmuga, mitte ägades, sest sellest poleks teile kasu! Heebrealastele 13:17

 

Kui JHVH kartust ei omandata lapsevanematelt ja juhtidelt saadud juhtnõõride KUULAMISE läbi, siis tuleb see omandada KOHTUMÕISTMISE kaudu !

 

Sest käes on aeg kohtumõistmisel alata Jumala kojast; aga kui esmalt meist, missugune lõpp ootab siis neid, kes ei võta kuulda Jumala evangeeliumi? 1.Peetruse 4:17

 

Kui meis on JHVH kartus ja Tema tarkuse armastus, siis me armastame omaenda hinge!

Kes hangib enesele tarkust, armastab oma hinge; kes hoiab arukust, leiab õnne.  Õpetussõnad 19:8

 

VALI JHVH KARTUS – VALI ELU!

 

 

 

 

 

Sinu sõbrad ja õpetajad Iisraelis

Piiskop Dominiquae and Rabi Baruch Bierman

"Siioni pärast ma ei vaiki" Jesaja 62:1

Seda juhul kui me tahame käia tarkuses!

 

 

 

 

TASUTA ALLALAADIMINE: SINU PASTOR PEAKS SEDA LUGEMA. IGAÜKS PEAKS SEDA LUGEMA. www.kad-esh.org klikka SHOP peal ja lae alla THE MAP REVOLUTION

 

 

 

 

 

 

 

40 PÄEVA MEELEPARANDUSE PAAST

 

 

ÜHINE MEIEGA KUNI 4-nda AUGUSTINI, SEST ME PEAME ÜHENDATUD, ASENDUSTELOOGIAST MEELEPRANDUSE- TESHUVA PAASTU ÜLEMAAILMSE KOGUDUSE PÄRAST.

Registreeru www.kad-esh.org

 

 

GRM SINU USU ÜMBER SEADISTAMISEKS

 

 

Video Piiblikool, nagu ei ükski teine, kättesaadav sinu turvalises kodus või palvegrupis või koguduses. See aitab sul teha "plats puhtaks" Asendusteoloogiast ning tuua sind, su perekond ja osadusgrupp tagasi originaalse "Siionis tehtud" evangeeliumi juurde. Miks mitte ühineda meiega selle 40-ne päevase paastu ajal ning kiirendada ümber seadistamise protsessi. See on täiuslik vahend Meeleparanduseks ja Hingamiseks, mis juhib Päästele ja Uuendamisele.

 

 

 

Parandage siis meelt ja pöörduge, et teie patud kustutataks, nii et Issandalt tuleksid kosumisajad ja ta läkitaks teie jaoks määratud Messia Jeshua. Apostlite teod 3:19

 

www.kad-esh.org klikka GRM Bible School peale

 

 

IISRAELI PIIBLIKOOL RATASTEL JA SUKKOTI REIS 2013

 

Ja paljud rahvad lähevad ning ütlevad:„Tulge, mingem üles Issanda mäele, Jaakobi Jumala kotta, et ta meile õpetaks oma teid ja et võiksime käia tema radu: sest Siionist lähtub Seadus ja Jeruusalemmast Issanda sõna!" Jesaja 2:3

 

 

Teshuva ja tõeline Meeleparandus Asendusteoloogiast juhib meid TAGASI Siionisse nii vaimselt kui ka füüsiliselt. See kahe nädalane ringreis Jahve maal, koos Piiskop Dominiquae ja Rabi Baruch Biermaniga, SEADISTAB sind täielikult ÜMBER ning transformeerib sinu usu ja elu. See on HINDAMATU ja erineb kõigist teistest Iisraeli ringreisidest. Ära maga maha seda AEGA, sest buss on juba peaaegu täis! Registreeru NIIPEA KUI VÕIMALIK www.kad-esh.org. Klikka aknal: Sukkot 2013

 

 

REPENTANCE STARTS IN THE HEART AND MOVES THROUGH OUR POCKET

Oma vanemate päevist alates olete te lahkunud mu määrustest ega ole neid pidanud. Pöörduge tagasi minu juurde, siis pöördun mina teie juurde, ütleb vägede Issand. Aga teie ütlete: „Kuidas me peaksime pöörduma?" Kas inimene tohib Jumalat röövida? Aga teie röövite mind ja ütlete: „Kuidas me sind röövime?" Kümnise ja tõstelõivuga. Olge needusega neetud,et teie, kogu rahvas, mind röövite! Tooge kõik kümnis täies mõõdus varaaita,et mu kojas oleks toitu,ja proovige mind ometi sellega,ütleb vägede Issand. Tõesti, ma avan teile taevaluugid ja kallan teile õnnistust küllastuseni. Malaki 3:7-10

 

 

www.kad-esh.org klikka Online Giving (online annetus)

 

 

KAD-ESH MAP MINISTRIES MAP REVOLUTION ARMEE

 

on pühendunud Siionis tehtud evangeeliumi kuulutamisele Iisraelis ja kõigi rahvaste seas mis on rajatud Pühaduses ja Õigsuses heebrea juurtele ja keda järgivad apostellikud tunnustähed ja imed.

SINU PARTNERLUS MEIEGA ON AJALOOLISE TÄHTSUSEGA

Midagi ajalooliste mõõtmetega on sündimas rahvaste hulgas ja Püha Vaimu linnas Eilatis ja Eilati palvetornis ning peagi saab seal olema "Tervenduse Telk". Sinu partnerlus meiega on jumalikult määratud YHVH poolt, et Tema tahet teoks teha selles paigas.. Suur tänu sinu sõnakuuleliku armastuse ohvri ja palvete eest"
www.kad-esh.org

Partnerlus ja on-line külvamine
"Siis ma õnnistan neid, kes sind õnnistavad" 1Mooses 12:3


HÜVITUS IISRAELILE – LAPSENDA EILAT

 


Me oleme palunud Teda nende eest rahvaste seas kes parandavad meelt, et nad teeksid HÜVITUSE Iisraelile aidates meid rajada Püha Linn Eilat, Iisraeli Lõunavärav kui Ärkamise Keskus tervele Iisraelile. Asutada TV stuudio ja peakorter kust on võimalik edastada Siionis valmistatud Evangeeliumi Iisraelist rahvastele; aidata meid asutada Outreach Kohvik (avalik abiteenistus suunatud tavakodanikele) linna keskuses, et sirutuda välja ja jõuda kõikideni iisraelis kes seda linna külastavad; laiendada Eilati Palvetorni ja Tervendustelki. Kõik need projektid vajavad PALVEID ja FINANTSE. Nende eesmärk on üks – hinged, hinged, hinged!


Sinu riik tulgu,sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal! Matteuse 6:10

GLOBAL REVIVAL MAP VIDEO BIBLE SCHOOL- VIDEO PIIBLIKOOL

Me usume, et teadmatus Iisraeli ning meie usus juudi juurte suhtes peab saama eemaldatud valguse kiirusel! Seetõttu YHVH on andnud meile GRM 'I – globaalse ärkamise MAP video piiblikooli "Iisraelist sinu koju". Sa võid alustada õpinguid, võid külvata seda edasi ning alustada Iisraeli piiblikooli oma enda linnas ja kasutada oma teenistuses!
www.kad-esh.org.


Samuti vaata kõiki Piiskop Dominiquae raamatuid ja vahendeid poes- SHOP aadressil

www.kad-esh.org



SEENIORIDE VÄGI




Kui sa oled SEENIOR ( pensionil olev vanem inimene) ning ei ole kaastegev Yah (Jumala) Armees siis vaata meie visiooni SINU jaoks. VAATA SENIOR POWER- SEENIORI VÄE VISIOONI ning REGISTREERIMISE VORMI leheküljel www.kad-esh.org. Klikka seal SENIOR POWER peal või rohkema informatsiooni saamiseks saada meile email aadressile info@dominiquaebierman.com

 
 


SUKKOT TOUR 2013 (Sukkoti Reis 2013)




Kontakt Kad-Esh MAP Ministeeriumid

E-mail: mail to:infor@dominiquaebierman.com /
www.kad-esh.org
USA: PO Box 15221, Newport News, VA, 23608
Iisrael: PO Box 4090, Eilat 88140
Telefon 972 523 781 553, Faks +972 8 633 0270

 

© piiskop dr Dominiquae Bierman 2013 - Luba on antud (ja me julgustame teid), et levitada neid kirjutisi. Sa võid kordustrükk aastal paberkandjal, saatke oma e-posti nimekirjad ja paneb need oma veebilehel. Sa ei tohi muuta kirjutistele ja teil tuleb hoida kõik autori kohta kirjutisi, mis sisaldab järgmist: Kad-Esh MAP ministeeriumid, http://www.kad-esh.org/. See autoriõiguse märge peab ka jääma. Kõigi teiste õigusi ja küsib sealhulgas kirjastamine, võtke mail to:info@dominiquaebierman.com

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar