Blogiarhiiv

laupäev, 3. august 2013

Tarkuse Eelised ja Kasu



Toora Portsjon EKEV- Dvarim (5.Moosese) 11:26  – 16:17


Õnnis on inimene, kes leiab tarkuse, ja inimene, kes jõuab arusaamisele. Õpetussõnad 3:13

Shabbat shalom armsad:

TARKUSEL on nii palju imelisi eeliseid, et kui inimesed need omandaksid muutuks selle maailma pale täielikult. Sõna TARKUS on heebrea keeles CHOCHMA ja see on naissoost sõna. Kogu TARKUSE allikaks on Looja Ise!

Sest JHVH (Issand) annab tarkuse, tema suust tuleb tunnetus ja arukus. Õpetussõnad 2:6

Kuna JHVH annab ja Temast lähtub tarkus, siis me ühtlasi mõistame, et need, kes Teda kardavad ja teenivad, peavad olema kõige targemad, mõjuvõimsamad ja tugevamad inimesed tervel planeedil !
Issanda kartus on tarkuse algus ja Kõigepühama äratundmine on arukus. Õpetussõnad 9:10

Tarkus annab targale rohkem kindlust kui kümme valitsejat  linnas.Koguja 7:19

Minu abiga valitsevad kuningad ja võimukandjad korraldavad õiglust. Õpetussõnad 8:15

Nad peavad olema kõige LOOMINGULISEMAD inimesed planeedil!

JHVH (Issand) on tarkusega rajanud maa, arukusega valmistanud taeva. Õpetussõnad 3:19

Need, kes armastavad ja teenivad Universumi Loojat on kõige tervemad ja jõukamad inimesed Maapeal!

Selle paremal käel on pikk iga ja vasakul käel rikkus ning au. Õpetussõnad 3:16

Et anda jõukust neile, kes mind armastavad, ja et täita nende varakambreid. Õpetussõnad 8:21

Tegelikult on Tarkuse kasu ning eelised samavõrdsed Abramile antud Tõotusega
Ja Issand ütles Aabramile:„Mine omalt maalt, omast sugukonnast ja isakojast maale, mille ma sulle näitan!Ma teen sind suureks rahvaks ja õnnistan sind, ma teen su nime suureks, et sa oleksid õnnistuseks! Siis ma õnnistan neid, kes sind õnnistavad, nean selle, kes sind neab, ja sinu nimel õnnistavad endid kõik suguvõsad maa peal!" 1.Moosese 12:1-3

Kui Abram väljendab JHVH Kartust KUULEKUSE läbi Tema juhtnööridele "lahkuda kõigest, mis tuttav ja seotud ebajumalatega", siis JHVH laseb kõigil Tarkuse eelistel ja kasul saada tema osaks. Abram ja tema järglased said kõige võimsamaks, mõjukamaks, jõukamaks ja õnnistatumaks rahvaks maa peal.

JHVH KARTUS ja TOORA

JHVH kartus on tarkuse algus; hea arusaamine on kõigil, kes teevad seda mööda; tema kiitus kestab igavesti. Laul 111:10

Üheks tõestuseks selle kohta, et Abrahami Õnnistus ja Tarkuse Kasu (eelised) on üks ja sama asi on see, et juudi rahvas (otsesed Abrahami järglased! ) on võitnud kõige rohkem Nobeli Auhindu inimkonna ajaloos. Vaatamata kõikidele kannatustele ja õnnetustele on nad alati teinud endale tee TOP-i (tippu) .    

Toora ja selle juhtnõõrid õigsuses muutsid Iisraeli kõige tugevamaks ja mõjuvõimsama rahvaks nii Iidses Maailmas kui ka "võimsaks sõjaliseks jõuks" kaasajal. Niipea kui Toora Piibellikke Printsiipe järgitakse tavaelus annavad need Jumaliku tarkuse, mis on üle kõigist Iisraeli vaenlastest. 

Sinu käsud teevad mind targemaks mu vaenlastest,  sest nad on minu päralt igavesti. Laulud119:98.

Kuningas Taavet.

Ja kes on nagu sinu rahvas Iisrael, ainus rahvas maa peal, keda Jumal ise on käinud enesele rahvaks lunastamas? Sa oled enesele teinud suure ja kardetava nime, ajades paganad ära oma rahva eest, kelle sa Egiptusest lunastasid.Ja sa oled oma Iisraeli rahva määranud enesele rahvaks  igaveseks ajaks. Jah, sina, Issand, oled saanud neile Jumalaks. 1 Ajaraamat 17:21, 22. Kuningas Saalomon

Üks liigutavamaid lugusid, mida olen kuulnud oli ühe hiljuti toimunud sõjalise operatiooni kohta Gaasa sektoris, "Cast Lead" operatsioon. Kõik sõdurid olid shabbati ajal kutsustud Sõjaväe Sünagoogi kuhu läksid ka sekulaarsed sõdurid.

Keegi oli annetanud sõjaväele tuhandeid "talit katan" (väikesed palverätikud). See on nagu suuremat sorti õhuke sall, mida kantakse tavariietuse. Nagu narmaste ja tuttidega (tsitsit) Preetri "Ephod"- alusriietus. Vastavalt 4.Moosese 15 peatükile pidid kõik juudid siduma oma rüü nelja nurga külge tuttidega narmad, mis esindasid sõnakuulelikkust Jah (Jumala) Käsuseadusele. Vaimumaailmas tähendas see: "Mul on aukartus JHVH, Iisrali Jumala ees".    

"Räägi Iisraeli lastega ja ütle neile, et nad põlvest põlve  teeksid enestele tutid oma kuue hõlmadele ja paneksid hõlmatuttide külge sinise nööri. Need tutid olgu teile selleks, et te neid vaadates meenutaksite  kõiki Issanda käske ja täidaksite neid ega käiks ringi oma südame- ja  silmahimude järgi, mis ahvatlevad teid truudusetusele.Pidage siis meeles ja täitke kõiki mu käske ja olge pühad oma Jumala ees! Mina olen Issand, teie Jumal, kes tõi teid ära Egiptusemaalt, et olla teile Jumalaks. Mina olen Issand, teie Jumal!" 4.Moosese 15:38-41

Shabati teenistuse ajal, enne ohtlikule Gaza "miiniväljale" minekut, "krabasid" kõik sõdurid endale Väikese Palvesalli (Talit Katan) justkui sõltunuks sellest nende elu. Noored Iisraeli sõdurid otsustasid, et see usu ja Jahve kartuse sümbol on paremaks kaitseks kui kuulikindlad vestid! Kuid üks ühele sõdurile seda ei jätkunud, mis tegi ta väga kurvaks ja hirmunuks. Üks teine - Jeshuasse uskuv Iisraeli sõdur andis talle oma enda Väikese Talit'i usaldades, et teda kaitseb Jeshua Veri.  

Usk Jeshuasse, JHVH Kartus ja sõnakuulelikkus Tema instrutsioonidele (Toora ja Toora, mille Püha Vaim on kirjutanud meie südamesse) saavutab meile Tarkuse Kasu
Sest tarkuse varjus on nagu raha varjus; aga teadmise kasu on see, et tarkus hoiab elus selle omaniku. Koguja 7:12

Tarkuse definitsioon erinevate allikate kohaselt

Tasuta veebi sõnaraamatust

1. Võime märgata või hinnata, mis on tõene, õige või kestev; taiplikkus.
2. Terve mõistus; hea otsustusvõime
3. Kokkuvõte sellest, mida läbi aegade on õpitud; teadmised. Iidsete mõttetarkade mõistlikud õpetused
4. Tark kava, plaan või tegevusviis.
5. Elutarkus Piibel Saalomoni tarkus.

Wikipeediast

Tarkus on inimeste, asjade, sündmuste või olukordade sügav mõistmine ja tajumine, mille tulemuseks on võime kohaldada arusaamu, otsuseid ja tegusid selle teadmisega. ??? Sageli nõuab see inimeselt tema  emotsioonide ("kirgede") kontrollimist, nii et universaalsed põhimõtted, mõistus ja teadmised eelisjärjekorras määraks käitumise.  Tarkus on samuti arusaamine sellest, mis on tõene koos optimaalse otsusega tegutseda. Sünonüümideks on ka : terasus, arukus või taiplikkus.
Piiblist

Issanda kartus on tarkuse algus ja Kõigepühama äratundmine on arukus. Õpetussõnad 9:10
Jehoova kartus on tarkuse õpetus, aga enne au on alandus!. Õpetussõnad 15:33




KAS SA OLED TARKUSE ANUM?

Aga ülalt pärinev tarkus on esmalt puhas, siis rahumeelne, leebe, kuulekas, tulvil halastust ja häid vilju, erapooletu, teeskluseta.  Jaakobuse 3:17

Miks on see nii, et sageli uskmatutel on rohkem arukust kui Messiasse uskujatel? JHVH Ise on meie tarkuse allikas kuid vahel ei leia Ta usklikke kes kuulaks Tema Tarkust, sest selle asemel, et olla täidetud ALANDLIKKUSE, USU ja SÕNAKUULELIKKUSEGA. on nad täis RELIGIOONI ja UHKUST.
Nii vaimuga täidetud kui ka mitte-täidetud kristlased ja isegi messiaanlikud usklikud võivad olla pigemini täis RELIGIOONI vaimu, kui tõelist JHVH Kartust. Seda kartust, mis teeb meid TARGEMAKS kui teised.

Asendusteoloogi tõttu on ülemaailmne Kirik läbi aegade hüljanud ja isegi vihanud Iisraelile antud Toorat. Nad kutsuvad seda halvakspaneva terminiga "seadus" justkui ei olekski tegemist Jahve  Enda poolt sõnadesse pandud juhtnõõridega! See on muidugi väga rumal ning see on ära röövinud kasu mida annab Tarkus. Järgnev Pühakirja lõik räägib sellest selgelt!

Ärge arvake, et ma olen tulnud Seadust või Prohveteid tühistama. Ma ei ole tulnud neid tühistama, vaid täitma. 18 Tõesti, ma ütlen teile, ükski täpp ja ükski kriips ei kao Seadusest seni, kuni taevas ja maa püsivad, kuni kõik, missündima peab, on sündinud. Seda, kes iganes nendest käskudest ka kõige pisema tühistab ja teisi sedasama tegema õpetab, hüütakse kõige pisemaks taevariigis. Kes aga selle järgi teeb ja õpetab, seda hüütakse suureks taevariigis. Matteuse 5:17-19

Jahve käskude, nagu nad on Iisraelile antud,  hülgamise tõttu on paljud jäänud "väikesteks", selle asemel, et olla SUURED nagu Elohim Abraamile tõotas. Asendusteoloogia ja viha Jahve Toora korralduste vastu on põhjuseks, et paljud ei ole osa saanud Abrahami õnnistustest ega ka Tarkuse eelistest.

Kes pöörab oma kõrva ära Seadust kuulmast, selle palvegi on jäledus. Õpetussõnad 28:9

ÄRA KURVASTA VAIMU

Ärge kustutage Vaimu, ärge põlastage prohvetiandi. 1.Tessalooniklastele 5:19,20

Teisalt on need, kes on hüljanud nii Püha Vaimu, keeltes palvetamise (mis annab meile üleloomuliku TARKUSE!) kui ka kõik Vaimu-annid on samuti minetanud Tarkuse Kasu. Ainus viis saada Toora kirjutatud meie südametesse, on Püha Vaimu läbi!
Teie aga, armsad, olles rajanud endid oma kõige pühamale usule ja palvetades Pühas Vaimus.  Juuda 20

Me peame innukalt taotlema Püha Vaimu ja Tema ande!
Taotlege armastust ja olge innukad nõudma vaimuande, eriti prohvetlikult kõnelemist! 1. Korintlastele 14:1



KUI RUACH HAKODESH (Püha Vaim) JA TOORA KOHTUVAD MEIE ELUDES, SAAVAD MEIST KÕIGE VÄELISEMAD INIMESED MAAILMAS!

Ma teen Iisraeli sooga ja Juuda sooga uue lepingu: mitte selle lepingu sarnase, mille ma tegin nende vanematega sel päeval, kui ma võtsin nad kättpidi, et viia nad välja Egiptusemaalt - selle mu lepingu nad murdsid, kuigi ma olin nad võtnud enese omaks, ütleb Issand -,vaid leping, mille ma teen Iisraeli sooga pärast neid päevi, ütleb Issand, on niisugune: ma panen nende sisse oma  Seaduse ja kirjutan selle neile südamesse; siis ma olen neile Jumalaks ja nemad on mulle rahvaks. Jeremija 31:31-33

Ainsad, kes saavad täiega kasu Tarkuse eelistest, mille alla kuuluvad jõud, mõjuvõim, rikkus, tervis, külluslik elu, igavene elu ja Aabrahami õnnistuse täius, on need, kes armastavad Tarkust nii nagu see on Pühast Vaimust inspireerituna antud Elohim-i Sõna (kaasaarvatud Toora) kaudu!
Halleluuja! Õnnis on mees, kes kardab JHVH-d (Issandat), kellele väga meeldivad ta käsud. Võimsaks saab tema seeme maa peal, õiglaste sugu õnnistatakse. Vara ja rikkus on tema kojas  ja tema õigus püsib ikka. Laulud 112:1-3

Nendest saavad kõige võimsamad ja mõjukamad inimesed planeedil kes juhivad ning valitsevad Iisraeli pealinnast Jeruusalemmast koos Messia Jeshuaga Tema tuhandeaastases rahuriigis!
Palvetagem ja kuulutagem üheskoos:

Vaata, sul on hea meel tõest, mis asub südame põhjas, ja salajas annad sa mulle tarkust teada. Laulud51:8




Sinu sõbrad ja mentorid Iisraelis
Piiskop Dominiquae ja Rabbi Baruch Bierman
"Siini pärast ma ei vaiki " Jesaja 62:1










TASUTA ALLALAADIMINE: SINU PASTOR PEAKS SEDA LUGEMA. IGAÜKS PEAKS SEDA LUGEMA. www.kad-esh.org klikka SHOP peal ja lae alla THE MAP REVOLUTION







40 PÄEVA MEELEPARANDUSE PAAST


ÜHINE MEIEGA KUNI 4-nda AUGUSTINI, SEST ME PEAME ÜHENDATUD, ASENDUSTELOOGIAST MEELEPRANDUSE- TESHUVA PAASTU ÜLEMAAILMSE KOGUDUSE PÄRAST.
Registreeru www.kad-esh.org


GRM SINU USU ÜMBER SEADISTAMISEKS


Video Piiblikool, nagu ei ükski teine, kättesaadav sinu turvalises kodus või palvegrupis või koguduses. See aitab sul teha "plats puhtaks" Asendusteoloogiast ning tuua sind, su perekond ja osadusgrupp tagasi originaalse "Siionis tehtud" evangeeliumi juurde. Miks mitte ühineda meiega selle 40-ne päevase paastu ajal ning kiirendada ümber seadistamise protsessi. See on täiuslik vahend Meeleparanduseks ja Hingamiseks, mis juhib Päästele ja Uuendamisele.



Parandage siis meelt ja pöörduge, et teie patud kustutataks, nii et Issandalt tuleksid kosumisajad ja ta läkitaks teie jaoks määratud Messia Jeshua. Apostlite teod 3:19

www.kad-esh.org klikka GRM Bible School peale


IISRAELI PIIBLIKOOL RATASTEL JA SUKKOTI REIS 2013

Ja paljud rahvad lähevad ning ütlevad:„Tulge, mingem üles Issanda mäele, Jaakobi Jumala kotta, et ta meile õpetaks oma teid ja et võiksime käia tema radu: sest Siionist lähtub Seadus ja Jeruusalemmast Issanda sõna!" Jesaja 2:3


Teshuva ja tõeline Meeleparandus Asendusteoloogiast juhib meid TAGASI Siionisse nii vaimselt kui ka füüsiliselt. See kahe nädalane ringreis Jahve maal, koos Piiskop Dominiquae ja Rabi Baruch Biermaniga, SEADISTAB sind täielikult ÜMBER ning transformeerib sinu usu ja elu. See on HINDAMATU ja erineb kõigist teistest Iisraeli ringreisidest. Ära maga maha seda AEGA, sest buss on juba peaaegu täis! Registreeru NIIPEA KUI VÕIMALIK www.kad-esh.org. Klikka aknal: Sukkot 2013


REPENTANCE STARTS IN THE HEART AND MOVES THROUGH OUR POCKET
Oma vanemate päevist alates olete te lahkunud mu määrustest ega ole neid pidanud. Pöörduge tagasi minu juurde, siis pöördun mina teie juurde, ütleb vägede Issand. Aga teie ütlete: „Kuidas me peaksime pöörduma?" Kas inimene tohib Jumalat röövida? Aga teie röövite mind ja ütlete: „Kuidas me sind röövime?" Kümnise ja tõstelõivuga. Olge needusega neetud,et teie, kogu rahvas, mind röövite! Tooge kõik kümnis täies mõõdus varaaita,et mu kojas oleks toitu,ja proovige mind ometi sellega,ütleb vägede Issand. Tõesti, ma avan teile taevaluugid ja kallan teile õnnistust küllastuseni. Malaki 3:7-10


www.kad-esh.org klikka Online Giving (online annetus)


KAD-ESH MAP MINISTRIES MAP REVOLUTION ARMEE

on pühendunud Siionis tehtud evangeeliumi kuulutamisele Iisraelis ja kõigi rahvaste seas mis on rajatud Pühaduses ja Õigsuses heebrea juurtele ja keda järgivad apostellikud tunnustähed ja imed.

SINU PARTNERLUS MEIEGA ON AJALOOLISE TÄHTSUSEGA

Midagi ajalooliste mõõtmetega on sündimas rahvaste hulgas ja Püha Vaimu linnas Eilatis ja Eilati palvetornis ning peagi saab seal olema "Tervenduse Telk". Sinu partnerlus meiega on jumalikult määratud YHVH poolt, et Tema tahet teoks teha selles paigas.. Suur tänu sinu sõnakuuleliku armastuse ohvri ja palvete eest"
www.kad-esh.org

Partnerlus ja on-line külvamine
"Siis ma õnnistan neid, kes sind õnnistavad" 1Mooses 12:3

HÜVITUS IISRAELILE – LAPSENDA EILAT


Me oleme palunud Teda nende eest rahvaste seas kes parandavad meelt, et nad teeksid HÜVITUSE Iisraelile aidates meid rajada Püha Linn Eilat, Iisraeli Lõunavärav kui Ärkamise Keskus tervele Iisraelile. Asutada TV stuudio ja peakorter kust on võimalik edastada Siionis valmistatud Evangeeliumi Iisraelist rahvastele; aidata meid asutada Outreach Kohvik (avalik abiteenistus suunatud tavakodanikele) linna keskuses, et sirutuda välja ja jõuda kõikideni iisraelis kes seda linna külastavad; laiendada Eilati Palvetorni ja Tervendustelki. Kõik need projektid vajavad PALVEID ja FINANTSE. Nende eesmärk on üks – hinged, hinged, hinged!


Sinu riik tulgu,sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal! Matteuse 6:10


GLOBAL REVIVAL MAP VIDEO BIBLE SCHOOL- VIDEO PIIBLIKOOL

Me usume, et teadmatus Iisraeli ning meie usus juudi juurte suhtes peab saama eemaldatud valguse kiirusel! Seetõttu YHVH on andnud meile GRM 'I – globaalse ärkamise MAP video piiblikooli "Iisraelist sinu koju". Sa võid alustada õpinguid, võid külvata seda edasi ning alustada Iisraeli piiblikooli oma enda linnas ja kasutada oma teenistuses!
www.kad-esh.org.

Samuti vaata kõiki Piiskop Dominiquae raamatuid ja vahendeid poes- SHOP aadressil
www.kad-esh.org



SEENIORIDE VÄGI



Kui sa oled SEENIOR ( pensionil olev vanem inimene) ning ei ole kaastegev Yah (Jumala) Armees siis vaata meie visiooni SINU jaoks. VAATA SENIOR POWER- SEENIORI VÄE VISIOONI ning REGISTREERIMISE VORMI leheküljel www.kad-esh.org. Klikka seal SENIOR POWER peal või rohkema informatsiooni saamiseks saada meile email aadressile info@dominiquaebierman.com

SUKKOT TOUR 2013 (Sukkoti Reis 2013)



Kontakt Kad-Esh MAP Ministeeriumid

E-mail: mail to:mailto:info@dominiquaebierman.com /
www.kad-esh.org
USA: PO Box 15221, Newport News, VA, 23608
Iisrael: PO Box 4090, Eilat 88140
Telefon 972 523 781 553, Faks +972 8 633 0270

© piiskop dr Dominiquae Bierman 2013 - Luba on antud (ja me julgustame teid), et levitada neid kirjutisi. Sa võid kordustrükk aastal paberkandjal, saatke oma e-posti nimekirjad ja paneb need oma veebilehel. Sa ei tohi muuta kirjutistele ja teil tuleb hoida kõik autori kohta kirjutisi, mis sisaldab järgmist: Kad-Esh MAP ministeeriumid, http://www.kad-esh.org/. See autoriõiguse märge peab ka jääma. Kõigi teiste õigusi ja küsib sealhulgas kirjastamine, võtke mail to:info@dominiquaebierman.com


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar